Mobile Logo

GBP på sin lägsta nivå sedan januari

Ökad efterfrågan på säkerhet dollarn liksom dess egen ekonomiska faror har skickat det brittiska pundet till sin lägsta nivå sedan januari mot US Dollar. Ögonblick faller under 1,5900, hittade Sterling stöd strax ovanför 1,5880 efter en anti-risk rallyt knuffade många mer riskfyllda valutorlägre. Lokala ekonomiska uppgifter har misslyckats med att ge välbehövligt stöd som en brittisk handelskammare undersökning visade Storbritanniens återhämtningen är bräcklig och BNP sannolikt växte en ynka 0,3% under andra kvartalet i år. Senare i kväll planerad för release är handelsbalansen och alla viktiga KPI-siffror, ett positivt tal kan bara ge Sterling ett kort lyft dock inte BOE är villig att agera på informationen på kort sikt, de vinster kommer sannolikt att vara kort- bodde. Relativt oförändrad mot australiska och nyzeeländska dollar öppnar vi i morse vid 1,4930 och 1,9180 respektive

  • Vi förväntar oss en rad idag på 1,4880. – 1,5010

Australiensiska dollar: Riskovillighet är återigen brottas marknaderna och som investerare får nerviga efterfrågan på den australiska dollarn krymper. Farhågorna att Italien kan bli nästa offer för Europas skuldkris har skickat Aussie tumlande, förlora nästan en procent sedan öppnandet av marknaderna. Gårdagens bostadslån siffror visade en mindre än väntat 4,4% ökning under den senaste månaden, och även marknaderna tog liten notis av siffrorna, gjorde de lite för att hjälpa. Faller till dalar av 1,0680 under den asiatiska sessionen, var detta stöd bryts offshore och den australiska dollarn fortsatte sin bild för att testa 1,0630. Öppning i morse på 1,0650, har den ekonomiska Docket NAB siffror företagens förtroende och ser till havs Bank of Japan räntebeslutet kan ge en viss intradagskredit volatilitet för den lokala sessionen.

  • Vi förväntar oss en rad idag av 1,0600 till 1,0710

Nyzeeländska dollar: Nya Zeeland dollarn har legat under tryck eftersom denna veckas öppna som fortsatta oro för Europa dämpade riskaptit. Falla offer för offshore händelser föll Kiwi från session toppnoteringar i går av 0,8355 för att bryta stödja nivåer och tumlar genom 83 procent handtaget till dalar av 0,8275. I avsaknad av lokala data är det sannolikt att förbli undertryckt på kort sikt som Europeiska skuldkrisen fortsätter att dominera rubrikerna. Senare i veckan har vi REINZ huset prisindex och liksom alla viktiga kvartalsvisa BNP-siffrorna, antingen en skulle kunna låna ut Kiwi lite välbehövlig inhemskt stöd. Tvärs över Tasman är den australiska dollarn kämpar också med nuvarande riskmiljö och som sådan att paret har haft lite rörelse hittills denna vecka. Öppning idag på 1,2840 (0,7788) Aussie / Kiwi cross väntar på något närmare hemmet i syfte att skapa riktning. Läs mer om teknisk analys.