Mobile Logo

Grekiska prop överlever förtroendeomröstning, många hinder fortfarande ligger framför

Mr Papandreous nya omplacerades kabinett vunnit förtroende, höjer nu chanserna för Grekland bli räddade från EU / IMF för andra gången. Totalt 155 lagstiftare stött rörelse i 300 -. Sätet riksdagen Segern innebär en moral lyft för den härskande grekiska regeringen att övervinna nästa hinder i juni 28, då parlamentet kommer att debatten om åtstramningsåtgärder för att få tag på resten av förra årets överenskomna räddningsaktion till ett belopp på € 12 miljarder. Efter det kommer diskussionen fortsätter på nästa stora delen, även känd som bailout nummer två.

Före omröstningen gick igång var det ganska passionerad 35 minuters tal från PM Mr Papandreou, som vägrade logiskt att acceptera landet är dömd att falla, utan istället används en ganska välvillig linje för att övertyga MP, säger till dem: ”Det finns ljus i slutet av tunneln.” Tillade att ”Om vi ger upp mitt i vägen, kommer historien att döma oss hårt.” Han uttryckte också ilska mot bristen på förståelse från vissa politiker och säger: ”. Intrycket den politiska klassen i det här landet ger är att det inte har förstått allvaret i krisen” Vid slutet av dagen men, ja PM kan ha fått genom den första av många motstånd, men Grekland är fortfarande långt ifrån att vara ute i skogen.

Vägen är fortfarande mycket ojämnt fram som Greklands land precis säkrat planeringen av nästa fas i juni 28, datum syftade till att driva igenom parlamentets godkännande en 78 miljarder euro (112 $ miljarder) paket av budgetnedskärningar. Passagen av planerna på att nedskärningarna landets massiva underskott är ett särskilt krav som fastställts av EU: s ministrar, De enades om att avvakta till nästa utbetalning av pengar tills Grekland förbinder sig att genomföra ytterligare smärtsamma reformer, inklusive stora nedskärningar de offentliga utgifterna, öka skatterna , och privatisering av statliga tillgångar, bara den perfekta giftig cocktail för att generera 0 chanser tillväxt.

investerare ingen anledning att dumpa euro riktigt än

veta hur kolossalt för ytterligare vägledning om EUR / USD den grekiska förtroendeomröstning var i slutet parets reaktion var ett fall av ”köpa ryktet sälj det faktum, sedan gå med bud tillbaka igen” att ta euro tillbaka att i förväg rösta nivåer runt 1,4400. På en teknisk anmärkning är EUR / USD närmar sig motstånd ligger på 20-dagars glidande medelvärde av 1,4425. Medaljens baksida är relevant stöd kvardröjande på 1,4275.

Den gemensamma valutan har fortfarande en hel del hinder att övervinna, i kronologisk ordning grekiska åtstramningar debatt, följd av åtstramning röst kommer härnäst. Sedan EU: s ledare toppmöte kommer att äga rum, medan det i mellan varierar EU Finland Min stämman säkerligen kommer omgående ordnas. På andra sidan av gatan, kommer Europa att behöva stöd från kreditvärderingsinstitut, lång bekräftar sin inställning att alla former av omstruktureringar på grekiska skulden kommer att tolkas som en kredithändelse. Slutligen kommer investerare vara på utkik efter någon ökning av våld i Grekland.

Tänkbara utfall i den grekiska krisen

Det mest sannolika resultatet framöver är godkännande av den medelfristiga planen i Grekland, som i praktiken kommer att ta bort politiska dödläget. Först efter åtstramning planen får grönt ljus ”EU officiellt kan lägga fram ett medelfristigt finansieringsplan för Grekland, fram till 2014. Och bara en gång Grekland är finansierad för åtminstone de närmaste tolv månaderna kommer IMF att ge sin officiella samtycke till sin andel av den kvartalsvisa utbetalningen (€ 3,3) konstaterar analytiker vid Societe Generale.

”Förutsatt en parlamentarisk majoritet uppnås på MTF, ett beslut från EU om Greklands medelfristiga finansiering – åtminstone i princip – skulle kunna nås vid EU-mötet den 3 juli, snarare än 11 juli som ursprungligen föreslagits av EU-kommissionär Olli Rehn. Som då skulle bana väg för IMF att godkänna sin del av de kvartalsvisa utbetalningar också ”SocGenerale läggas till.

Även om inte det mest sannolika utfallet, ett misslyckande att godkänna åtstramningspaket kunde snabbt snap val. Om thats händer är det värt att observera vad som är på linjen. Andrei Tratseuski, analytiker på ForexClub förklarar:

”Om åtstramning inte går igenom, kanske Grekland inte få resten av räddningsaktion med ett belopp om € 12 miljarder. Utan pengar, kommer Grekland har inte tillräckligt med medel för att klara nästa månads förpliktelser, vilket ledde till en standard. Med standard Grekland inte kommer att kunna låna av ECB och en potentiell köras på banken kan resultera, torkning likviditet och kreditmarknaderna. Självklart euro negativa ”.

” För närvarande Grekland äger € 340 miljarder i skuld, eller ungefär 140% av BNP. Det är ungefär € 30k per varje person i landet. Skulden förväntas fortsätta att svälla tills välbefinnande. Dessutom har Grekland den lägsta statsskulder betyget av alla nationer i världen. Några tips på ytterligare standard kan svälla upplåningskostnad i Grekland och lägga den i större hål. Aktuell upplåning avkastningen på 10-åriga notera är över 17% per år ”

Om man tittar på porlande effekterna av en utbredd smitta, sade Mr Tratseuski:”. Utan en räddningsaktion en potentiell standard i Grekland kunde strukturera en smitta effekt. Marknaderna kommer vara benägna på att straffa Portugal, Irland, Spanien och Italien om Grekland defaults, negativa notation för Euro. Dessutom är ca 70% av grekiska utestående skulden utomlands. Med tunga exponering i franska och tyska bankerna skulle varje fel orsaka riklig förlorar och kan kräva en regering bailout av de angivna bankerna, en situation som liknar Lehman omständigheter.