Mobile Logo

Förnyade bekymmer i euro området

De europeiska marknaderna har öppnat på en negativ ton på fredagen, med investerare främmande för att ta risker mitt ökad oro för en double dip recession och om nyheter om försämringen av Greklands skuldsituation. Eurostoxx 50 Index sjönk 1,9% medan tyska DAX-index handlades 2,05% lägre, och den franska CAC index slutade på 1,80%.

Samtalen mellan den grekiska regeringen och EU, ECB och IMF tjänstemän har avbrutits i tio dagar efter att landets finansminister uppgav att Aten inte kommer att kunna minska sitt underskott till önskad 7,5%, för att få ett undsättnings paket. Ytterligare problem orsakas av Finlands fortsatta ovilja att delta i räddningsarbetet.

Italien har också problem med att uppfylla ECB: s villkor på vilka banken gått med på att köpa italienska obligationer. Det italienska parlamentet fördröjer ratificeringen av 45,000 miljoner i en åtstramningsplan, som har kritiserats av Jean-Claude Trichet, som anser att strukturella reformer är ett viktigt verktyg för att stimulera den ekonomiska tillväxten i landet.

Euron sjunker över hela linjen. EUR / USD återhämtning försök från gårdagens bottenrekord på 1,4225 var maximerad till 1,4285 på tidiga asiatiska sessionen, och paret föll till 1,4205 låg på europeisk öppning, LIST EUR / CHF har försatt 180 pips sträcker återföring från måndag höga på 1,1975, till 1,1120 låg. EUR / JPY reträtt från 111,95 högt på måndag har utvidgats till nya 3-veckors bottennoteringar på 109,10.

Rädslan fortsätter att dominera den europeiska marknaden, med investerare oroat över den osäkra ekonomiska utsikter i regionen, med makroekonomiska indikatorer pekar ut ytterligare konjunkturavmattning, en skuld smitta rädsla skymtar vid nyheterna om den känsliga situationen i Grekland.