Mobile Logo

USD stärks när priser på råvaror sjunker

Dollarn stärktes över hela linjen som valutor och råvaror föll fruktar den amerikanska ekonomin mattas av och som SNB och BOJ intervenerat i marknaden att försvaga francen och yenen respektive och dollarn sköt i höjden. SNB President Hildebrand sagt att centralbanken inte kommer att utesluta några åtgärder för att begränsa valutans förväg vilka såg USD/CHF flytta upp till 0,7739 diskant. USD/JPY handlades till 78,33 dalar som asiatiska aktier föll och ökad efterfrågan på säkra tillgångar efter yenen såldes. Dollarn vinster i styrka inför dagens amerikanska sysselsättningsrapporten och tyska uppgifter som är att se investerare att flytta till säkra valutor som ett alternativ säkring.

RBA sänkt sina 2011 tillväxtprognos och höjde utsikterna för inflationen, vilket signalerar att det kan förlänga en paus ränta till ett andra år på oron för ekonomin stagnerar. RBA tillade att förhållandena förväntas förbli mycket stark inom gruvindustrin, samt de delar av ekonomin gynnas av hög resurs-investeringar medan det i andra sektorer, den höga växelkursen och dämpade nivåer av detaljhandeln utgifterna innebär att handeln kommer förmodligen att förbli svårt. RBA prognostiserade tillväxten 2011 blir i genomsnitt 2%, ner från sin uppskattning av 3,25%, medan i 2012,. BNP kommer att öka 4,5% starkare än den tidigare uppskattningen på en 4,25% ökning

Dollar styrka har dominerat valutamarknaden och vi ser valutor försvagning som EUR/USD handlas till dalar av 1,4055, GBP/USD på 1,6229 bottenrekord, AUD/USD handel på 1,0425, NZD/USD på 0,8398, flyttade Guld lägre till $1642 på resultat bokning efter att ha nått toppnoteringar på $1683 medan olja sjönk till som lägst på $83,03, en minskning med nästan 10%. Storbritanniens producentpriser, tyska industriproduktionen, kanadensiska uppgifter arbetslöshet och USA utanför jordbrukssektorn löne med att vara den viktigaste ekonomisk statistik idag.